Permanente
vorming


De uitvoering

De kroon op het werk, een gunstig vonnis of arrest waarin de vordering van uw cliënt gegrond wordt verklaard.

De zucht van verlichting die we slaken bij het lezen van het beschikkend gedeelte, slaat later echter vaak om in zuchten door de problemen waarvoor de uitvoering ons kan stellen.

Ook de tevredenheid van de cliënt, die uiteraard euforisch was over uw kwaliteiten als raadsman, slaat om in frustratie wanneer ‘gelijk krijgen’ niet genoeg blijkt te zijn om daadwerkelijk te krijgen waarop men recht heeft. Het enige wat uw cliënt vaak na jaren procederen gekregen heeft, is gelijk op papier en uw facturen, die van de gerechtsdeurwaarder,…

Bij de uitvoering moeten advocaten samenwerken met andere actoren, zoals gerechtsdeurwaarders, curatoren, schuldbemiddelaars, strafuitvoeringsrechtbanken, overheidsdiensten,…

Hoe kunnen advocaten ertoe bijdragen dat de uitvoering zo optimaal mogelijk verloopt en een zo groot mogelijke kans op succes heeft?

In 8 sessies wordt ingegaan op de verschillende problemen waarop men kan stuiten bij de uitvoering, in verschillende rechtstakken.

De aanzet wordt in een eerste algemene les gegeven door onze uitvoeringspartner bij uitstek, de gerechtsdeurwaarder.

Vervolgens zullen specifieke problematieken worden toegelicht in het insolventierecht, de collectieve schuldenregeling, DAVO, beslagrecht,…

In de laatste les wordt dan toegelicht hoe partijen ervoor kunnen zorgen dat procedures niet met hen op de loop gaan. Zij kunnen niet alleen voorkomen dat het tot een procedure komt, maar kunnen deze ook beëindigen door het sluiten van een dading.

Uw enthousiasme om de permanente vormingen te volgen in het Justitiepaleis op de Bolivarplaats, is niet onopgemerkt gebleven, zodat deze ook dit jaar in de vergaderzaal naast de cafetaria (A vleugel, niveau 0) zullen plaatsvinden.

De lessen gaan door iedere laatste donderdag van de maand, uitgezonderd december en juni, telkens van 12 tot 14 uur.

Per les worden twee juridische punten aangevraagd bij de OVB.

Indien u inschrijft voor de volledige lessenreeks, ontvangt op het einde van het jaar een verslagboek uitgegeven door onze trouwe sponsor, Intersentia.

De totale kostprijs voor 8 lessen, inclusief broodjeslunch en verslagboek, bedraagt 320 EUR.

U kan uiteraard ook per les apart inschrijven, in dat geval bedraagt de prijs per les 40 EUR.

Voor verdere informatie kan u steeds terecht bij de verantwoordelijke voor de permanente vorming, Mr. Chris Verstappen (chris.verstappen@rvadvocaten.be)

Login
102 deelnemers

  • 31/05/2018
    12:00 - 14:00

Locatie: Justitiepaleis, vergaderzaal op gelijkvloers A vleugel achter cafetaria Wie: Leden van de Conferentie Verantwoordelijke: Voor verdere informatie kan u steeds terecht bij de verantwoordelijke voor de permanente vorming, Mr. Chris Verstappen (chris@deconferentie.be) De dading | Nick Portugaels Meer informatie volgt zo spoedig mogelijk.Lees meer

Inschrijven

Sponsor worden?

Heeft u interesse? mail ons!

LEES MEER